anecdotes

Sabotatge: basament de gas-oil !.

El proppassat 5 de desembre es va produir un basament de gas-oil al torrent del Vall. Com era d’esperar, els veïns del carrer varen avisar immediatament a la Policia Local i als Mossos d’Esquadra perquè se’n fessin càrrec de la situació.

Aquest cop, però, es personaren al torrent, a part de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra, Bombers, inspectors de l’Agència Catalana de l’Aigua i Agents Rurals. Cal assenyalar, que aquest és el tercer basament de gas-oil que es produeix al torrent en poc temps. Els dos primers, s’havia detectat el seu orígen.

Aquest cop, des del consistori de Moià es va apuntar novament la possibilitat de sabotatge, i que els veïns del carrer fossin els autors materials del basament, la qual cosa es va comentar fins i tot en el Ple Ordinari de l’Ajuntament d’aquest mes de desembre.

Poc dies després, els veïns del carrer del Vall han sabut que l’origen del basament ha estat amb molta probabilitat el mateix que els anteriors.

Tota una vergonya per la població de Moià. S’han produït 3 basaments i el nostre consistori encara no ha estat capaç de fer res perquè no es tornin a produir. Bé, potser pensava que culpabilitant als veïns del carrer del Vall, el problema es solucionaria !

 

Sabotatge al carrer del Vall.

Al voltant de les 20 hores, del 23 de març de 2002, es va ensorrar la claveguera a poc menys de dos metres de la conflictiva canalització del torrent a l’alçada del carrer del Vall. El forat que es podia observar tenia uns 80 cm de diàmetre i aproximadament 1 metre de fondària.
A lloc del fets s’hi han personat els regidors de l’Ajuntament de Moià, Sra. Terricabres i Sr. Coll, acompanyats de 3 policies locals i 2 mossos d’esquadra que han aixecat acta del succeït.
Mesos després, l’Associació de Veïns del Carrer del Vall ha pogut saber que l’Ajuntament va fer venir la Policia Local i els Mossos d’Escuadra perquè estaven convençuts que els veïns havien sabotejat el carrer.
És clar, que l’Alcalde, no sap a hores d’ara, que els carrers del casc antic de Moià no estan pensats per que hi transitin de forma continuada camions de gran tonatge.

El torrent dels Baus, al JapĂł.

Dues moianeses, la Laia i la Mariona Carrera, ens han enviat des del Japó (Tokyo per ser més correctes) aquestes fotografies.

Ens han comentat que alguns d’aquests japonesos havien estat amb anterioritat a Moià i que coneixien el torrent dels Baus o del Vall. A ells, els ha sobtat molt tot aquest afer, i han aprofitat l’ocasió per explicar-ho als seus convilatants.

Tots ells, des de la llunyania, també es solidaritzen amb el veïnat del carrer del Vall.

més fotografies

Una manifestaciĂł al carrer del Vall.

Fa uns dies ens va arribar un rumor. Aquesta passada setmana es va confirmar.
Resultar ser, que molts dies, els veĂŻns del carrer del Vall es reuneixen per parlar sobre el tema del torrent.
Bet aquĂ­, que un dilluns, els veĂŻns es varen trobar al carrer per començar la reuniĂł. Mentre feien temps, la feien “petar” al carrer.  Per casualitat, algĂş des de l’Ajuntament va veure un munt de gent al carrer del Vall, i mireu per on, va pensar que s’estava preparant una manifestaciĂł. Sense perdre temps, varen avisar als Mossos d’Esquadra tot dient que els veĂŻns del carrer del Vall estaven a punt de començar una manifestaciĂł espontĂ nia.
Per cert, eren gairebé les nou de la nit.
Com es natural, els Mossos d’Esquadra varen enviar efectius al carrer del Vall. Quan varen arribar, l’únic que varen poder constatar, és que el carrer era ple de pancartes, però no hi havia ni una ànima. Els veïns, senzillament, estaven reunits.